Julefrokosten 2022 – Har din virksomhed styr på reglerne for skat og moms?
© Vasyl — stock.adobe.com

Julefrokosten 2022 – Har din virksomhed styr på reglerne for skat og moms?

Det er snart tid til årets Firmajulefrokoster. Nedenfor giver vi dig et overblik over de skattemæssige og momsmæssige regler for fradrag

Egne lokaler

Hvis julefrokosten afholdes i virksomhedens egne lokaler, kan momsen ikke fradrages i momsregnskabet. Der er dog enkelte omkostninger der kan fradrags. Dette gælder hvis der til lejligheden lejes borde, stole og service ude i byen.

Hvis der som en del af julefrokosten eller som optakt til denne arrangeres eksempelvis øl- eller vinsmagning, eller øvrig underholdning kan momsen af udgifterne hertil heller ikke fradrages.

Ude i byen

Hvis Julefrokosten holdes ude i byen på en restaurant eller lignende, kan der fradrages ¼ af momsen. Dette er også tilfældet hvis medarbejdernes ægtefæller deltager i arrangementet. Sørger virksomheden for transport til festen eventuelt ved at leje en bus, til og fra arrangementet, kan momsen af busregningen fradrages fuldt ud.

Hvis virksomheden betaler for overnatning efter festen, kan momsen af udgiften hertil fradrages –  Dog kan kun ¼ af momsen af udgiften til morgenmad dagen efter fratrækkes. Vær særligt opmærksom på at hvis morgenmad og overnatning er faktureret med et samlet beløb, kan ingen del af momsen fratrækkes.

Juletræsfester

Hvis jeres virksomhed overvejer at holde juletræsfest for medarbejderne og disses familier. Gælder momsen af de dertil forbundne udgifter, på samme måde som for afholdelse af julefrokoster. Holdes arrangementet i egne lokaler, kan momsen ikke fradrages. Holdes arrangementet i et lejet lokale fx forsamlingshus eller et andet sted ude i byen, kan der fradrages ¼ af momsen til udgifterne af den mad og drikke, der serveres.

Omkostninger til underholdning i den forbindelse eller gaver til børnene kan ikke fradrages.

Hvad med skatten?

Virksomheden har skattemæssigt fradrag for udgifter afholdt i forbindelse med en julefrokost for personalet.

Hvis der derimod afholdes julefrokost for kunder eller samarbejdspartnere vil der være tale om en repræsentationsudgift, og virksomheden har da alene skattemæssigt fradrag på 25% af udgiften.

Kontakt os:

Revisor i Danmark
Helle Kaastrup
Revisor, cand.merc.aud
+45 5766 2473