Advisory board

Professionaliser din virksomhed med et advisory board

Som ejerleder eller partner i en mindre virksomhed kan et professionelt advisory board være dit næste skridt til at vækste.

For selv om du har drevet din virksomhed i mange år, vil du sikkert blive overrasket over, hvor meget du kan optimere, når du får hjælp til at sætte fokus på de mest oplagte punkter. 

Jo længere tid du har drevet din virksomhed, jo mere kører jo på rutinen nu. Så meget desto mere, kan du måske blive blind for dit udviklingspotentiale. Samtidig er det tit lettere at slå ned på de vigtige punkter, fordi du måske kan nøjes med at ændre nogle få steder, fordi din virksomhed jo grundlæggende fungerer.

Særligt i mindre virksomheder foretrækker ejerledere og partnere ofte et advisory board i stedet for en bestyrelse, fordi det er mere uformelt, og de bevarer retten til at bestemme selv. Og nogle gange kan et advisory board være det første skridt til en ordinær bestyrelse, der også hæfter økonomisk og er en del af ledelsen. 

Du kan enten have et advisory board permanent eller i afgrænset periode, hvor I har et fast fokusområde. Eksempelvis salg af virksomheden, flere kunder eller en ny strategi. Advisory boardet kan enten være sammensat på tværs af brancher, eller du kan bevidst samle gruppen efter, hvilket emne I skal fokusere på i den kommende periode.

En af de faggrupper, der ofte er repræsenteret i advisory boards, er revisorer. Når vi er i advisory boards hos vores eksisterende kunder, opnår vi en god synergieffekt, fordi vi lærer dem bedre at kende. Og deltager vi i advisory boards hos virksomheder, der bruger andre revisionsfirmaer, er vi med til at sikre, at økonomi og regnskab er vurderet med et ekstra sæt øjne.

Advisory boardet fokuserer løbende på din virksomhed

Som regel mødes vi mindst 4 gange om året, og mellem møderne arbejder du med de opgaver, vi aftaler på møderne. Derfor sikrer et advisory board, at du arbejder målrettet og systematisk med din virksomhed. Og fordi vi følger dine resultater så nøje, kan vi løbende udfordre strategien, hvis det viser sig, at den skal justeres.

Ligesom en bestyrelsespost afregnes deltagelse i et advisory board efter aftale. 

Vil du høre om mulighederne for at få en partner eller revisor fra Ecovis i dit advisory board? Så ring til os på 57 61 45 40 eller send en mail. Så kommer vi med et forslag til en revisor, som vil passe godt i dit advisory board.