Nye regler for forældrekøb i virksomhedsordningen - Ecovis i Danmark
© cedrikwesche / unsplash.com

Nye regler for forældrekøb i virksomhedsordningen

2 min.

Den 21. december 2020 blev der vedtaget nye regler for forældrekøb hvor ejeren af ejendommen anvender virksomhedsordningen. De nye regler træder i kraft med virkning fra 1. januar 2021.

Ejendomme som er omfattet af reglerne, er ejendomme som udlejes eller stilles til rådighed som bolig for nærtstående til ejeren og dennes ægtefælle. Nærtstående er i denne sammenhæng børn, børnebørn og disses ægtefæller samt bedsteforældre.

Ved anvendelse af virksomhedsordningen har ejere af en forældrekøbsejendom efter de tidligere regler haft gunstige muligheder for fradrag af renteomkostninger.

De ændrede regler betyder, at det ikke længere er attraktivt at have en forældrekøbslejlighed i virksomhedsordningen, da man ikke kan opnå fuldt fradragsværdi for renterne, som det ellers tidligere var tilfældet.

Med de nye regler skal der ske en såkaldt rentekorrektion, som betyder at renter vil have samme fradragsværdi, som hvis der var tale om private renter, og fradragsværdien er således begrænset sammenlignet med de tidligere regler.

Renteudgifterne af gæld til køb af forældrekøbsejendomme i virksomhedsordningen får fra 2021 en skattemæssig fradragsværdi på cirka 33%, hvor de tidligere havde en fradragsværdi på op til cirka 56% (forudsat at der betales topskat). Det betyder, at hvis du f.eks. har renteudgifter for 25.000 kr. vil fradragsværdien fremover udgøre ca. 8.250 kr. mod ca. 14.000 kr. efter de gamle regler.

Der skal foretages rentekorrektion så længe ejendommen er udlejet til nærtstående omtalt ovenfor. Udlejes ejendommen til personer som ikke er nærtstående, vil virksomhedsordningens regler fortsat kunne anvendes.

Rentekorrektionssatsen fastsættes for et år ad gangen og udgør for 2020 3 %.

Har du en udlejningsejendom som udlejes til en nærtstående person, og har du spørgsmål til hvad de nye regler betyder for dig, så tag endelig kontakt til os.

Kontakt os:

Revisor i Danmark
Jerrik Olsen
Statsautoriseret revisor, Partner
+45 5766 2470